Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pobuda ob svetovnem dnevu družine

Objava: 15. 05. 2006 / 12:44
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pobuda ob svetovnem dnevu družine

Ob svetovnem dnevu družine so se pri Škofijski karitas Koper odločili, da letošnjo, XII. mednarodno likovno kolonijo z naslovom Umetniki za Karitas posvetijo družinam.

Ob svetovnem dnevu družine so se pri Škofijski karitas Koper odločili, da letošnjo, XII. mednarodno likovno kolonijo z naslovom Umetniki za Karitas posvetijo družinam. Kolonija bo potekala pod geslom: Naredite iz vašega doma in vaše družine drugi Nazaret, kjer vladajo ljubezen, mir, veselje in edinost, kajti ljubezen se začenja doma. Z izkupičkom prodanih likovnih del bodo ustanovili sklad Nazareška hišica, ki bo namenjen predvsem pomoči mladim družinam pri reševanju stanovanjske problematike, pa tudi drugim oblikam pomoči.

V ta namen sta se na Sinjem vrhu nad Ajdovščino ravnatelj Škofijske karitas Koper, Matej Kobal in voditeljica projekta Umetniki za karitas, Jožica Ličen srečala s člani strokovnega sveta kolonije, ki ga sestavljajo Anamarija Stibilj Šajn, Silva in Azad Karim, Irena Mislej, Mira Ličen Krmpotič, Jože Bartolj, Tone Seifert in Lucijan Bratuž. Sprejeli so Pravilnik kolonije ter se dogovorili o vseh podrobnostih, povezanih z letošnjim projektom. Določili so, da bo kolonija potekala od 14. do 18. avgusta 2006 ter da bo na njej sodelovalo osem priznanih likovnih ustvarjalcev iz Slovenije in dva iz Avstrije.

Škofijska karitas Koper že sedaj materialno in finančno pomaga več kot 1000 družinam na Primorskem, poleg tega pa razvijajo tudi druge programe vzgojne in svetovalne pomoči. Vse več prošenj za pomoč – predvsem s strani mladih družin – pri reševanju stanovanjske problematike je narekovalo potrebo po ustanovitvi sklada. Pri Karitas so prepričani, da se bodo zgledu umetnikov pridružili tudi drugi darovalci in bo sklad Nazareška hišica sposoben nuditi pomoč družinam, ki jo resnično potrebujejo.


Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh