Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po vsej državi velika požarna ogroženost

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 01. 07. 2022 / 08:48
Oznake: Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2022 / 10:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Po vsej državi velika požarna ogroženost
Izjemno sušo beležimo v osrednjem delu Slovenije in na Notranjskem. FOTO: Unsplash

Po vsej državi velika požarna ogroženost

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je z današnjim dnem razglasila požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. V teh dneh je prepovedano požigati in odmetavati goreče predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar, med drugim je prepovedano tudi kuriti.

Agencija za okolje RS opozarja, da so se sušne razmere v večjem delu države zaradi visokih temperatur in visokega izhlapevanja poslabšale. Najbolj so se te poslabšale v osrednjem delu Slovenije, na Notranjskem in v Ljubljani z okolico, kjer je moč zaznati izjemno sušo. 

V ostalem delu zahodne polovice države in na vzhodu so razmere nekoliko boljše. Zmerno sušne so v Pomurju, na Dolenjskem in v Beli krajini, ki pa so v tem času običajne.

Vročino najbolj občutijo rastile in poljščine. FOTO: Tatjana Splichal 

Opozorila za celotno Slovenijo 

Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor. Do nadaljnjega je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano kuriti. Odsvetovano je tudi požiganje na območjih infrastrukturnih objektov, kuriti kresove ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. 

Vročinski val ne bo popustil 

»Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V večjem delu države je velika požarna ogroženost v naravnem okolju. Danes bo pretežno jasno, popoldne in zvečer bodo posamezne vročinske nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 °C,« sporoča ARSO. V prihodnjih dneh se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. Vročina bo najbolj pritiskala v vzhodni Sloveniji. 

Nalaganje
Nazaj na vrh