Po vijolično
Po vijolično
Vijolična barva je v prehrani zelo izmuzljiva; ne premore je namreč veliko živil. Mnogokrat se celo zgodi, da nam takšna živila niso privlačna ali jih pač ne znamo uporabiti. Vijolična je predvsem zelo močna barva, Slovenci pa imamo praviloma raje preverjeno in varno belo, rjavo, morda še bledo rumeno barvo, izjemoma malce oranžne in še zeleno barvo, ki je prihranjena za solato. Kar pomislite na klasično kosilo: pražen krompir in zrezek, pred tem juha s svetlimi cmočki in manjšim korenčkom za barvit preblisk, jabolčni zavitek za posladek, vse je v preverjenih tonih in odtenkih, odstopanj je le malo.
Želim si, da bi izbezali na plan radovednost. In preizkusili svoje brbončice v novih in zelo zanimivih jedeh. Ena je še precej poletna, iz zadnjih jajčevcev in paradižnikov, medtem ko je druga povsem jesenska, kjer zasije v vsem svojem sijaju krepko vijolična rdeča pesa.
Pa dober tek.