Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po odločbi britanskega sodišča morajo kristjani delati tudi ob nedeljah

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 03. 01. 2013 / 07:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Po odločbi britanskega sodišča morajo kristjani delati tudi ob nedeljah

'Nedeljski počitek' sodnikom ne pomeni 'jedra krščanstva'; kritiki razsodbe v tem vidijo načrtno oškodovanje kristjanov.

Medicinska sestra v neki sirotišnici, ki ob nedeljah iz verskih razlogov ni želela delati, je v Veliki Britaniji izgubila tožbo na sodišču. Po navedbah tamkajšnjega časnika 'The Sunday Telegraph' se je uslužbenka sirotišnice čutila prisiljeno dati odpoved, ker je delodajalec n bil pripravljen oprostiti nedeljskega dela. Kot razlog za svojo odpoved je navedla, da nedeljsko delo ni združljivo z njenim verskim prepričanjem. Že v lanskem februarju je pristojno sodišče zavrnilo njeno prvo pritožbo.

Prizivno sodišče je prvotno razsodbo zgolj potrdilo. Nedelja brez delovnih obveznosti ni 'jedro krščanstva', je poudaril pristojni sodnik Langstaff v utemeljitvi razsodbe. Dejstvo, da so ostali kristjani pripravljeni delati tudi ob nedeljah, pomeni, da nedelja ni zaščitena na kakršen koli način. Krščanski aktivisti so izrazili kritiko, da omenjena razsodba zapostavlja kristjane v primerjavi z drugimi veroizpovedmi. Noben sodnik naj ne bi imel pravice odločati, kaj je 'jedro' krščanske vere.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh