Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po dnevu pouka na daljavo spet v šolskih klopeh

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 15. 03. 2021 / 21:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.03.2021 / 09:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Po dnevu pouka na daljavo spet v šolskih klopeh

Po dnevu pouka na daljavo spet v šolskih klopeh

Dijaki mariborske škofijske gimnazije so se šolali na daljavo zaradi stranskih učinkov cepljenja pri zaposlenih.

Ravnatelj dr. Samo Repolusk: »Odločitev za pouk na daljavo je nastala na podlagi načrtovanja dela že pred cepljenjem, dokončno pa na podlagi rezultatov ankete o učinkih cepljenja, ki sem jo med zaposlenimi opravil v nedeljo popoldan,« FOTO: Matic Klanšek



Včeraj je na Škofijski gimnaziji A. M. Slomška v Mariboru pouk za vse dijake potekal na daljavo. Pri nekaterih zaposlenih, ki so se minulo soboto cepili proti novemu koronavirusu, so zaznali takšne stranske učinke, da po lastni presoji v ponedeljek niso bili zmožni učinkovitega dela v živo, zato je ravnatelj v nedeljo dijake, njihove starše in zaposlene na šoli obvestil o dnevu pouka na daljavo. Danes se, skladno s trenutnimi merili, polovica dijakov (in velika večina zaposlenih) vrača v šolske klopi.

Nedeljska anketa med zaposlenimi

»Odločitev za pouk na daljavo je nastala na podlagi načrtovanja dela že pred cepljenjem, dokončno pa na podlagi rezultatov ankete o učinkih cepljenja, ki sem jo med zaposlenimi opravil v nedeljo popoldan. Izkazalo se je namreč, da je imela več kot polovica učiteljev še v nedeljo popoldan takšne stranske učinke, da po lastni presoji še niso bili zmožni za učinkovito delo v živo na šoli v ponedeljek,« je o vzrokih za odločitev o ponedeljkovem pouku na daljavo za vse dijake Škofijske gimnazije A. M. Slomška v Mariboru spregovoril ravnatelj dr. Samo Repolusk.

Kakšni so bili stranski učinki?

Večina zaposlenih, ki je poročala o stranskih učinkih, je imela temperaturo med 37 °C in 38 °C, posamezniki tudi do 40 °C, vsi bolečine v sklepih, mišicah ali kosteh, glavobole in splošno slabo počutje. »Podrobnejših informacij od vseh zaposlenih še nimam, saj so bili naši dosedanji pogovori namenjeni organizaciji dela, o resnejših problemih pa so se zaposleni – skladno z navodili medicinskega osebja na cepljenju – verjetno najprej pogovorili s svojim osebnim zdravnikom. Izkušnje si bomo izmenjali v torek, ko se večinoma srečamo v živo,« je pojasnil ravnatelj.

Danes spet v šolskih klopeh

Možnost ponedeljkovega pouka na daljavo so v šoli predvideli že v petek pred cepljenjem in v tem smislu pripravili zaposlene, dijake in starše na oba možna scenarija, torej na izmenični pouk v šoli po trenutnih merilih in na pouk na daljavo v celoti. Z današnjim dnem se – skladno s pričakovanji – pouk na gimnaziji vrača v šolske klopi z izjemo enega zaposlenega, ki je imel še v ponedeljek popoldan stranske učinke cepljenja, torej povišano temperaturo in slabo počutje.

Izredni časi zahtevajo veliko improvizacije

Do včeraj popoldne ravnatelj dr. Samo Repolusk ni prejel nobenega odziva staršev dijakov na odločitev o dnevu pouka na daljavo: »Si pa osebno mislim, da so bili morda malo bolj veseli dijaki kot pa njihovi starši, vsaj če sodim po svojih gimnazijcih doma. Glede na to, da pa imamo s starši odkrite pogovore, bi mi izrazito nejevoljo verjetno tudi sporočili. Pa saj vsi vemo, da izredni časi zahtevajo veliko improvizacije, pri vsem pa imamo vseeno pred očmi varnost dijakov in zaposlenih ter kakovost pouka.«

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh