Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po brodetu se prileže sladoled

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 14. 07. 2021 / 14:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2021 / 14:41
Po brodetu se prileže sladoled

Po brodetu se prileže sladoled

Ribji brodet

Sestavine za 4 osebe

  • 800 g rib (oslič, orada, skuša)
  • 1 dl belega vina
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • 2 lovorova lista
  • rožmarin
  • 2 paradižnika
  • 1 dl oljčnega olja
  • nekaj vejic peteršilja
  • 1 žlička moke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • poper
  • kruh


Ribe očistimo, odstranimo vse plavuti in pravokotno narežemo na ne prevelike kose. Čebulo narežemo na lističe in nekaj minut pražimo na ¼ dl oljčnega olja. Dodamo sesekljan česen, na majhne kocke narezan paradižnik, mezgo in ostale začimbe. Solimo s ½ žličke soli in 10 minut pokrito dušimo. Na preostalem olju do svetlo rumenega prepražimo moko. Zlijemo jo v brodet. Dodamo vino, premešamo, dodamo ribe ter zalijemo z vodo, da tekočina ravno prekrije ribe. Počakamo, da zavre, nato znižamo temperaturo in kuhamo približno 30 minut. Mešamo rahlo, da ribe...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh