Po brodetu se prileže sladoled
Po brodetu se prileže sladoled
Ribji brodet
Sestavine za 4 osebe
- 800 g rib (oslič, orada, skuša)
- 1 dl belega vina
- 2 čebuli
- 4 stroki česna
- 2 lovorova lista
- rožmarin
- 2 paradižnika
- 1 dl oljčnega olja
- nekaj vejic peteršilja
- 1 žlička moke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- poper
- kruh
Ribe očistimo, odstranimo vse plavuti in pravokotno narežemo na ne prevelike kose. Čebulo narežemo na lističe in nekaj minut pražimo na ¼ dl oljčnega olja. Dodamo sesekljan česen, na majhne kocke narezan paradižnik, mezgo in ostale začimbe. Solimo s ½ žličke soli in 10 minut pokrito dušimo. Na preostalem olju do svetlo rumenega prepražimo moko. Zlijemo jo v brodet. Dodamo vino, premešamo, dodamo ribe ter zalijemo z vodo, da tekočina ravno prekrije ribe. Počakamo, da zavre, nato znižamo temperaturo in kuhamo približno 30 minut. Mešamo rahlo, da ribe...