Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po avstrijskem Koroškem in Štajerskem

Za vas piše:
Nataša Gliha Komac
Objava: 02. 10. 2024 / 11:10
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.10.2024 / 11:50
Po avstrijskem Koroškem in Štajerskem
Dr. Nataša Gliha Komac. FOTO: Rafaelova družba

Po avstrijskem Koroškem in Štajerskem

Jesen se počasi odeva v čarobne barve in zdi se, da so konci tedna odličen čas za izlete. Bližnja avstrijska Koroška in Štajerska nas tako ob čudoviti naravi vabita k odkrivanju slovenskih poti in krajev.

Pri tem sta lahko odlična pripomočka vodnik Jožeta Tilla Po Koroški in Štajerski, Kulturnozgodovinski vodnik po dveh avstrijskih zveznih deželah (2023) in dvojezična slovensko-nemška monografija Simona Ošlaka-Gerasimova Slovenski Gradec, Zvezdni trenutki slovenske kulture v štajerski prestolnici - od poimenovanja mesta do ustanovitve Slovenske čitalnice/Slowenisches Graz, Sternstunden der slowenischen Kultur in der steirischen Landeshauptstadt - von der Namensgebung der Stadt bis zur Gründung des Slowenischen Lesesaals (2023).

Pri vodniku Po Koroški in Štajerski sicer nekoliko pogrešam priložen zemljevid - sem pač praktičen človek, ki si konkretne kraje in imena rad predstavlja v prostoru -, zato priporočam, da si pomagate s tematsko karto tudi s slovenskimi zemljepisnimi imeni Avstrijska Koroška, Avstrijska Štajerska in Porabje, ki je izšla lani pri Rafaelovi družbi.

Povzemalna uvodna beseda v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh