Piščanec, sataraš in kipnik
Piščanec, sataraš in kipnik
Piščančji trakci po azijsko
Meso nareži na trakove, povaljaj jih v jedilnem škrobu, dodaj žlico in pol sojine omake in žlico olja. Premešaj, da se meso prepoji, pokrij in postavi v hladilnik. Čebulo nareži na 2 cm široke kose. Preostalo olje segrej v veliki ponvi, dodaj sezam in ga praži, da zadiši, nato pridaj ohlajen piščančji file in čebulo ter praži, da meso postane hrustljavo. Prilij preostalo sojino omako in jušno osnovo ter segrej. Nazadnje posoli in popopraj ter takoj postrezi.
Piščančji trakci po azijsko
60 dag piščančjega fileja
žlica jedilnega škroba
6 žlic sojine omake
½ dl olja
½ mlade čebule
7 dag sezama
1½ dl jušne osnove ali vode
sol
poper