Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pianist Andrej Goričar nastopil na veleposlaništvu Washingtonu

Za vas piše:
D. O. / STA
Objava: 02. 11. 2012 / 11:52
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pianist Andrej Goričar nastopil na veleposlaništvu Washingtonu

Nekdanji ravnatelj glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava Andrej Goričar je v sredo nastopil na slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu.

Nekdanji ravnatelj glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava in dolgoletni hišni pianist Slovenske kinoteke, skladatelj in aranžer Andrej Goričar je v sredo nastopil na slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu. Predstavil se je z glasbeno spremljavo celovečernega nemega filma iz leta 1927 Zora ("Sunrise – The story of two humans").

Goričar je že leta 2002 napisal glasbo za omenjeni film in jo s simfoničnim orkestrom prvič izvedel v Ljubljani. V sklopu gostovanja v ZDA bo Goričar s svojimi kompozicijami še enkrat nastopil v Washingtonu v prostorih umetniškega filmskega centra West End Cinema, kasneje pa še v mestih Annapolis in Salisbury. Glasbeno bo spremljal prvi slovenski nemi celovečerni film iz leta 1931 V kraljestvu Zlatoroga.

Več kot 80 gostov sta v sredo nagovorila veleposlanik Roman Kirn ter predstavnik ustanove Embassy Series, ki je pomagala organizirati dogodek, Jerome Barry.

Andrej Goričar se je rodil leta 1971, že med študijem klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani je prejel študentsko Prešernovo nagrado za interpretacijo Beethovnovega V. klavirskega koncerta, ki ga je izvedel z orkestrom Slovenske filharmonije. Leta 1996 je začel delovati kot ravnatelj Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava, kjer je vodil tudi revijski orkester. Pred osmimi leti je stopil na samostojno glasbeno pot.
Goričar se posveča pisanju glasbe za neme filme in komponiranju ter aranžiranju za različne glasbene sestave.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh