Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Petrov novčič tudi s svojo spletno stranjo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 11. 2016 / 07:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Petrov novčič tudi s svojo spletno stranjo

Informacije o »delih usmiljenja« na naslovu obolodisanpietro.va.

Petrov novčič bo po novem navzoč tudi na spletu: z lastno spletno stranjo www.obolodisanpietro.va želi Vatikan olajšati darovanje papežu. Odslej bodo lahko pokrovitelji svoj prispevek nakazali elektronsko preko kreditne kartice ali pa na eno izmed italijanskih deželnih bank. Oblikovalci spletne strani so bili posebej pozorni na preprosto navigacijo po strani, kot so včeraj sporočili z vatikanskega tiskovnega urada. Pobudo je sprožila uprava Vatikanske države v sodelovanju s tajništvom za medije in vatikansko banko.



Ponudba je trenutno na voljo v italijanskem, angleškem in španskem jeziku; drugi jeziki naj bi še sledili. Konkretni nameni porabe darovanih sredstev na spletni strani niso navedeni. V prihodnjih tednih naj bi na spletu objavili tudi informacije o zaželjenih »delih usmiljenja«, kot je zapisano na spletni strani.

Petrov novčič (Denarius Sancti Petri, Obolo di San Pietro) se po svetu tradicionalno zbira 29. junija – na slovesni praznik sv. Petra in Pavla – ali pa na nedeljo pred ali po tem prazniku. Nabirka je namenjena podpori papeža in njegovega dela.

Italijanski raziskovalni časnikarji so lansko leto poročali, da je velik del darov običajno skrivaj porabljen za vzdrževanje kurije in ne za človekoljubne projekte. Vatikan je ta očitek odločno zavrnil. Takšna poraba denarja bi bila uradno predstavljena in dejansko ni v nasprotju z namenom darovanja Petrovega novčiča. Med nameni je namreč tudi podpora Cerkve pri izpolnjevanju njenih nalog, so pojasnili v Vatikanu.

Višine darov v imenu Petrovega novčiča iz Vatikana v zadnjih dveh letih niso sporočili. Po zadnjih objavljenih podatkih je nabirka leta 2013 prinesla 78 milijonov ameriških dolarjev, po takratnem tečaju okoli 60 milijonov evrov.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh