Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Petnajst minut, ki spremenijo življenje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 01. 2017 / 10:54
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Petnajst minut, ki spremenijo življenje

Petnajst minut, ki spremenijo življenje

Vsak dan četrt ure, posvečene Bogu, nam bo občutno izboljšalo življenje.

Dan ima 1.440 minut. En odstotek tega je približno petnajst minut. Ameriški pisec Gary Jansen je svoje bralce vprašal, ali se jim zdi, da bi se njihovo življenje kakor koli spremenilo, če bi vsak dan četrt ure posvetili Bogu. Kot je pojasnil, so se pri njem stvari občutno izboljšale, ko se je odločil za to potezo.

Telesno občuti, da ima dosti več energije in je bolj zbran. Skrbi in razočaranja zaradi tega niso izginili iz njegovega življenja, vendar se mu je zdaj lažje z njimi soočati, piše Jansen. Podobno kot se na treniranem telesu telesna poškodba hitreje pozdravi, se lahko tudi duša, ki je z Bogom globlje povezana, bolje spopada s težo življenja.



Jansen navaja tri konkretne predloge, ki lahko izboljšajo naše življenje v molitvi.

1) Sveto ime

Ponavljanje Jezusovega imena je zelo močna molitev. Jansen to obliko priporoča zjutraj, ko vstanemo, in zvečer, preden zaspimo. »Jezus« bo tako naša prva in zadnja misel dneva. Tudi čez dan lahko molimo na ta način, morda med pomivanjem posode ali pa ko čakamo v vrsti pred bančnim okencem.

2) Dihajte Gospodovo molitev

To je meditativna oblika molitve. Molimo v ritmu dihanja. Pri vdihu recimo izrečemo prvo vrstico očenaša. Nato naredimo krajši odmor. Med izdihom molimo »ki si v nebesih«. Nato znova med vdihom »posvečeno bodi Tvoje ime«. Na ta način zmolimo cel očenaš, prilagojen ritmu našega dihanja.

3) Klic priprošnjika

V težkih trenutkih Jansen priporoča klicanje Svetega Duha. Kratke molitvice, denimo »Pridi, Sveti Duh«, nam pomagajo, da se umaknemo stresu in oviram v življenju in pustimo Bogu, da vodi našo pot.

Vir: kath.net
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh