Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pesem O, Bog, povej nagovarja Slovence

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 10. 04. 2020 / 14:52
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2020 / 08:53
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pesem O, Bog, povej nagovarja Slovence

Soulgreg artist je s pesmijo O, Bog, povej (a življenje gre naprej in šteje le samo denar) očaral Slovenijo.

Soulgreg artist je s singlom in videospotom za pesem O, Bog, povej (a življenje gre naprej in šteje le samo denar) očaral Slovenijo na facebooku.

V dneh, ko so koncerti odpovedani, mnogi glasbeniki razveseljujejo kar iz svojega doma ali pa so tik pred ukrepi izdali novo pesem. To je uspelo tudi Gregorju Bezenšku ml., bolj znanemu kot Soulgreg artist, ki je februarja s svojo zasedbo BigLights Band 7 izdal pesem z naslovom O, Bog, povej (a življenje gre naprej in šteje le samo denar), vedno aktualno, še posebej v tem težkem času, ko se lahko ozremo v preteklost, premislimo o svojih dejanjih in se odločimo, da bomo postali boljši do sebe, drugih ljudi in živali in seveda do okolja.

Univerzalna stiska in ogroženost

Skladba vsebuje sporočilo o tem, da se človeštvo spopada z resnimi globalnimi grožnjami, hkrati pa je poziv, da kot državljani sveta vsi prispevamo svoj del k nujnemu izboljšanju razmer, saj bomo drugače našim potomcem vzeli njihovo prihodnost.



Naslov pesmi 'O, Bog, povej' je metafora za univerzalno stisko in zgroženost ob pogledu na pereče svetovne probleme, ki človeštvu predstavljajo resno grožnjo. »Ob skrajno žalostnem pogledu na pretresljive razmere v svetu v sebi doživljam bolečino, ki se odzrcali v zgroženem univerzalnem vprašanju 'O, bog, kaj smo storili?'« je o pesmi povedal SoulGreg Artist. Tako, kot je glasba univerzalni jezik, ki ga razumejo vsi ljudje, tako je v tej pesmi Bog univerzalna prispodoba za globalno kritičnost razmer v svetu, ki se tičejo celotnega človeštva.

»Panika in strah pred epidemijami, podnebne spremembe, milijoni podhranjenih otrok, revščina, jedrsko orožje, vojne in naravne katastrofe. Ko gledam, kaj vse se dogaja po svetu, me zadene, sem šokiran in nikakor ne morem ostati ravnodušen,« sporoča glasbenik SoulGreg Artist. »Mislim, da smo na prelomnici. Če ne bomo resno ukrepali že danes, bo jutri za naše otroke mogoče že prepozno. Zato sem si že nekaj časa želel posneti pesem »O, Bog povej« v živo, saj ima ta skladba tako še dodatno moč in poseben čar,« pojasnjuje glasbenik.

Pesem je doživela izjemen odmev

SoulGreg se je za izdajo pesmi ravno zaradi vsega, kar pesti našo sodobno civilizacijo. Pesem in videospot sta na facebooku dosegla 200.000 ljudi, videospot si je ogledalo 110.000 ljubiteljev glasbe, na sporočilo pesmi pa se je odzvalo več kot 5.500 navdušencev.

To jasno kaže na to, da sta se pesem in videospot takoj vtisnila v ušesa in srca njegovih oboževalcev, kot tudi široke slovenske javnosti. Pesem O, bog, povej (in videospot zanj) govori ravno o vsem, kar se je tudi po naši krivdi zgrnilo na človeštvo v novem tisočletju, opozarja pa tudi na številne največje krivice, ki se godijo ljudem po svetu, predvsem zaradi pohlepa nekaterih.



Ambasador strpnosti in ambasador otrok z redkimi boleznimi

SoulGreg Artist je akademski glasbenik in skladatelj z zelo širokim opusom ustvarjanja, ki zajema rock, pop, soul, R&B, jazz in klasiko, kar se odraža v edinstvenem zvoku njegove glasbe. V zasebnem življenju je tudi velik človekoljub in humanitarec. Je ambasador strpnosti in ambasador otrok z redkimi boleznimi. Ob svoji življenjski tragediji, izgubi dve in pol letnega sina Viljema Julijana, je z ženo ustanovil Društvo Viljem Julijan, v katerem deluje tudi dobrodelni sklad za otroke z redkimi boleznimi, s katerim je glasbenik malim borcem do sedaj pomagal z donacijami v višini 165.000 €.

Foto: MediaVibre

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh