Pečenka in štrukelj
Pečenka in štrukelj
Zelenjavni štrukelj
30 dag moke
žlička soli,
1½ dag kvasa
žlička sladkorja
4 žlice mleka
3 dag olja
1 jajce
⅛ l mleka
Nadev
5 dag masla
2 pesti drobtin
¼ l smetane
jajce
žlica drobno zrezanega drobnjaka
5 dag korenja
Zabela
žlica masla
žlica drobtin
V skledo presej moko in ob strani dodaj sol. Iz kvasa, sladkorja in malo mleka pripravi kvasni nastavek. Vzhajanega vmešaj v moko, dodaj sol, jajce in olje, dobro pregneti in postavi na toplo, da testo vzhaja. Za nadev na maslu prepraži drobtine. Ohlajenim primešaj smetano, rumenjak in sneg iz beljaka ter zrezan drobnjak in naribano korenje. Testo tanko razvaljaj in raztegni, namaži ga z nadevom in rahlo zvij v štrukelj. Zavitega položi na vlažen prtič in poveži z vrvico ter v slanem kropu počasi kuhaj pol ure (lahko ga zaviješ tud...