Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pečena jagnjetina

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 12. 04. 2022 / 23:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.04.2022 / 12:14
Pečena jagnjetina
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Pečena jagnjetina

Jagnječji hrbet in stegni dobro natri z rožmarinom, soljo, poprom in oljem. Postavi za 6 ur v hladilnik, medtem meso večkrat obrni, da ostane z vseh strani vlažno. Nato ga opeci v ponvi, da dobi zlato rumeno barvo, prilij vino in položi v nameščen pekač. Peci eno uro v pečici pri 200 °C. Med peko ga večkrat polij s sokom, ki se nabira v pekaču. Pečeno meso pusti v pekaču počivati petnajst minut. Preloži ga na servirno posodo in okrasi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh