Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Patriarh Pizzaballa: Molitev za mir na Bližnjem vzhodu je nujna

Za vas piše:
K. Zv.
Objava: 10. 08. 2024 / 19:37
Oznake: Molitev, Nemiri, Praznik, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2024 / 20:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Patriarh Pizzaballa: Molitev za mir na Bližnjem vzhodu je nujna
Patriarh Pizzaballa ob prazniku Marijinega vnebovzetja molil za mir na Bližnjem vzhodu. FOTO: Vatican news

Patriarh Pizzaballa: Molitev za mir na Bližnjem vzhodu je nujna

Jeruzalemski latinski patriarh Pizzaballa globoko obžaluje vojno na Bližnjem vzhodu, ki še naprej povzroča neizmerno trpljenje. V luči neprestanega nasilja in bolečine je patriarh pozval vse vernike, naj pred praznikom Marijinega vnebovzetja molijo za spravo in mir.

Patriarh Pizzaballa v svojem sporočilu izraža ogroženost nad »strašno vojno«, ki je povzročila ogromno trpljenja. Obžaluje, da so sedanje razmere kljub večmesečni vojni še vedno polne s toliko sovraštva, zamere in nasilja, zaradi česar je vse težje najti rešitve za konflikt, ki divja na Bližnjem vzhodu.

Pizzaballa opozoril na pomanjkanje dialoga

Po njegovih besedah je »vse težje zamisliti zaključek tega konflikta, katerega vpliv na življenja naših ljudi je večji in bolj boleč kot kdaj koli prej.« Patriarh Pizzaballa je opozoril tudi na pomanjkanje dialoga, ki je v trenutnih razmerah, zaznamovanih z nasiljem in jezo, skoraj nemogoč. 

Novo upanje ob prazniku Marijinega vnebovzetja

Kljub obupnim razmeram pa patriarh vidi priložnost za molitev. Poudarja, da lahko praznik Marijinega vnebovzetja prinese novo upanje in preobrat v konfliktu. Vse kristjane v Sveti deželi je pozval, naj na praznik molijo za mir in spravo ter izročijo svoje prošnje Mariji.

Marijin kip. FOTO: Tatjana Splichal 

Molitev naj bo sestavljena iz besed sprave in miru

»Upam, da se bodo župnije, kontemplativne in apostolske redovne skupnosti ter romarji, ki so med nami, združili v skupni želji po miru, ki ga zaupamo Devici Mariji,« je poudaril patriarh. Dodal je, da mora molitvam za mir slediti tudi pomoč tistim, ki trpijo zaradi vojne. V zaključku svojega nagovora je patriarh povabil vse, da se pridružijo molitvi za mir, ki naj bo sestavljena iz besed sprave in miru. Na koncu je izmolil posebno molitev k Mariji, v kateri je prosil, da »Presveta Marija odpre žarek luči za vse nas in za ves svet.«

Nalaganje
Nazaj na vrh