Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Patriarh Kiril odpovedal potovanje v Kirgistan

Objava: 09. 12. 2011 / 09:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Patriarh Kiril odpovedal potovanje v Kirgistan

Iz zdravstvenih razlogov je poglavar ruske pravoslavne Cerkve obisk te osrednjeazijske države preložil za nedoločen čas.

Ruski pravoslavni patriarh Kiril I. je po nasvetu svojih zdravnikov minuli teden za nedoločen čas nepričakovano preložil potovanje v Kirgistan. Vest je za ruske medije potrdil tiskovni predstavnik moskovskega patriarhata. Šlo bi za prvi obisk kakega moskovskega patriarha v tej osrednjeazijski državi v zadnjih petnajstih letih. Kirgistan je del kanoničnega ozemlja ruske pravoslavne Cerkve. Kiril I. naj bi minulo nedeljo v Kirgistanu posvetil škofa novo ustanovljene eparhije (škofije) Biškek, Feodozija Gašuja.

V začetku avgusta je Kiril I. po navedbah pristojnih tiskovnih predstavnikov zaradi virusne okužbe teden dni preživel v neki moskovski bolnišnici. Patriarhat je govorice o srčnem infarktu odločno zanikal. Po izrecnem nasvetu zdravnikov je patriarh v začetku letošnjega oktobra za dva dni skrajšal svoj obisk v Moldaviji, brez sprememb v programu pa je izpeljal obisk Jordanije, Sirije in Libanona sredi meseca novembra.

Kupi v trgovini

Poklicani k svetosti
Molitveniki
9,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh