Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pasulj in »korenčki«

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 13. 03. 2024 / 08:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2024 / 08:27
Pasulj in »korenčki«
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Pasulj in »korenčki«

Krompirjevi korenčki 

80 dag krompirja

4 dag masla

1 žlica smetane

2 rumenjaka

1 jajce

sol

10 dag pšeničnega zdroba

30 dag gladke pšenične moke

skodelica drobtin

30 dag maščobe za cvrenje

šopek peteršiljevih vejic

Krompir skuhaj in pretlači. V malo ohlajenega dodaj maslo, sol, rumenjaka, jajce in smetano. Dodaj moko, zdrob in rahlo pogneti, da dobiš gladko testo. Razreži ga na več manjših kosov in vsakega zvaljaj v klobaso. Te zreži poševno na prst dolge kosce. Povaljaj jih v drobtinah, oblikuj v korenčke in jih ocvri. V ocvrte korenčke vtakni vejico peteršilja. Z njimi garniraj glavno jed.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh