Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Pastir ne sme pobegniti«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 24. 07. 2024 / 07:52
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2024 / 08:23
»Pastir ne sme pobegniti«
Stanislav Frančišek Rother. FOTO: Splet

»Pastir ne sme pobegniti«

Blaženi Stanislav Frančišek Rother, misijonar, mučenec »Toda če je moja usoda, da moram tu dati svoje življenje, potem naj bo tako. ... Ne želim zapustiti teh ljudi ... Tu je še vedno mogoče narediti veliko dobrega ... Kaj naj storimo v teh razmerah? Vse, kar lahko storimo, je, da nadaljujemo z delom, sklonimo glave, oznanjamo evangelij ljubezni in nenasilja. Bog bo poskrbel za svoje, nič se ne bo zgodilo, razen tistega, kar se mora zgoditi. Vse to je del njegovega velikega načrta.«

Rojen: 27. marca 1935 v mestecu Okarche v Oklahomi v ZDA.

Umrl: 28. julija 1981 v župnišču v mestu Santiago Atitlán, Sololá v Gvatemali.

Družina: Rodil se je v kmečki družini očetu Francu in materi Gertrudi, roj. Smith. Bil je najstarejši od štirih otrok: imel je še dva brata in sestro, ki je postala redovnica.

Mladost: Od zgodnjega otroštva se je ukvarjal s kmečkimi deli, saj je bil močan in spreten. Osnovno in srednjo šolo je obiskoval v domačem kraju.

Semenišče: Septembra 1953 je vstopil v semenišče v San Antoniu v Teksasu. Ker pa je imel s študijem precej težav, je moral zaradi slabih ocen študij dokončati v semenišču v Emmitsburgu v Marylandu.

Posvečenje: 25. maja 1963 je bil posvečen v duhovnika v Oklahoma Cityju.

Vikar: Po po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh