Parmigiana po moje
Parmigiana po moje
300 g rezin jajčevcev
sol
moka
400 g svežih paradižnikov ali pločevinka paradižnika
400 g mocarele
50 g parmezana
origano ali bazilika
olje za peko
Tanke rezine jajčevcev posolimo, rezine položimo v višino drugo na drugo, jih za pol ure obtežimo s krožnikom, nato popivnamo s servieto in pomokane le opečemo v ponvi na olju.
Paradižnik narežemo, podušimo z origanom ali baziliko, popramo, solimo pa le rahlo. Parmezan naribamo, mocarelo narežemo na rezine. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
V model menjaje v več plasteh sestavljamo paradižnikovo omako, jajčevce, mocarelo, da porabimo vse sestavine. Nazadnje prelijemo z ostankom omake, potresemo s parmezanom in porinemo v segreto pečico za pol ure, da se hrustljavo zapeče.
Pita s skuto in češnjevimi paradižniki
1 kos listnatega testa...