Paradižnikova pita
Paradižnikova pita
Sestavine
- 1 zavitek listnatega testa
- 500 g rikote
- 1 jajce
- 50 g parmezana
- pisani paradižniki
- polovica rdeče čebule
- ščepec soli
- ½ žličke muškatnega oreščka
- sveža zelišča (bazilika, timijan, žajbelj)
- olivno olje za paradižnike
- maslo za pekač
Rikoto, jajce, parmezan, sol in muškatni orešček zmešamo. Listnato testo razvaljamo in preložimo v poljuben pekač, premazan z maslom. Rikotino mešanico razporedimo po testu in pečemo v ogreti pečici 15 minut na 200 stopinj. Medtem narežemo paradižnike in čebulo.
Pekač vzamemo iz pečice, dodamo paradižnike in čebulo, premažemo z olivnim oljem in pečemo naprej še 15 minut. Temperaturo zvišamo na 250 stopinj in pečemo 2-3 minute.
Pito vzamemo iz pekača. Po želji dodamo še sveže paradižnike ter sveža zelišča.