Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževo umestitev v domovini praznovali z zvonovi in prazničnim dnem

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 21. 03. 2013 / 09:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževo umestitev v domovini praznovali z zvonovi in prazničnim dnem

V številnih argentinskih podjetjih so na dan ustoličenja novega papeža Frančiška prekinili z delom.

Z opoldanskim zvonjenjem po vsej deželi je Argentina minuli torek pozdravila ustoličenje ‘svojega’ papeža Frančiška. Učenci so imeli pouka prost dan, v številnih argentinskih podjetjih pa so po navedbah nemške agencije KNA prekinili z delom, da bi slovesno obeležili začetek pontifikata nekdanjega nadškofa v Buenos Airesu, Jorgeja Maria Bergoglia.

Številni ljudje so noč preživeli na trgu Plaza de Mayo pred stolnico v Buenos Airesu, da bi preko velikih zaslonov iz Vatikana lahko v živo spremljali slovesno bogoslužje ob ustoličenju.

Papež Frančišek je poskrbel za precejšnje presenečenje, ko se je pred začetkom bogoslužja preko skypa oglasil množici, zbrani pred njegovo nekdanjo škofovsko cerkvijo. Ob 3. uri in 32 minut po krajevnem času je iz zvočnikov zazvenel njegov glas: “Varujte življenje, varujte družino, varujte naravo, otroke, ostarele. Varujte tiste, ki se ne morejo braniti sami”, je dejal papež. “Prosim vas za uslugo: vsi hodite skupaj.”

Sveti oče je vernike še spodbudil, naj se ne sovražijo, ne prepirajo, naj pustijo ob strani zavist in naj nikogar ne ranijo, predvsem pa naj nikoli ne podvomijo v Božje usmiljenje. “Bog je dober, vedno odpušča, razume, ne bojte se ga; Bog je Oče”, je bilo Frančiškovo sporočilo njegovim rojakom.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/BDF112FE1F8EFFEFC1257B34003A2DCC?OpenDocument

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh