Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževe obveznosti v septembru in oktobru

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 12. 09. 2018 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2018 / 09:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževe obveznosti v septembru in oktobru

Sveti oče konec septembra potuje v Baltske države Litvo, Latvijo in Estonijo.

V Vatikanu so pred dnevi objavili koledar bogoslužnih slovesnosti, ki jih bo papež Frančišek obhajal v letošnjem septembru in oktobru.

V soboto, 15. septembra, bo papež obiskal Palermo ob 25. obletnici mučeništva blaženega duhovnika Jožefa (Pina) Puglisija.
Od sobote, 22. septembra, do torka 25. septembra, je na programu apostolsko potovanje v Baltske države Litvo, Latvijo in Estonijo.

V sredo, 3. oktobra, bo na Trgu sv. Petra v Vatikanu ob 10. uri sveta maša ob začetku 15. generalnega zasedanja redne škofovske sinode na temo »Mladi, vera in razločevanje poklicanosti«.
V nedeljo, 14. oktobra, na 28. nedeljo med letom, pa bo na Trgu sv. Petra ob 10. uri in 15 minut sveta maša in kanonizacija blaženih: Pavla VI., Oskarja Arnulfa Romera Galdámeza, Frančiška Spinellija, Vincencija Romana, Marije Katarine Kasper, sestre Nazarije Ignacije sv. Terezije Jezusove in Nuncija Sulprizija.
V nedeljo, 28. oktobra, na 30. nedeljo med letom bo v vatikanski baziliki ob 10. uri sveta maša ob zaključku 15. generalnega zasedanja redne škofovske sinode.

Vir: Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh