Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževe čestitke ob stotem rojstnem dnevu matere Tereze

Objava: 26. 08. 2010 / 13:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževe čestitke ob stotem rojstnem dnevu matere Tereze

Papeževo voščilo so včeraj zjutraj med slavjem v redovni hiši v Kalkuti prebrale redovnice matere Tereze, misijonarke ljubezni, v Vatikanu pa je bila sinoči darovana slovesna sveta maša za mater Terezo, ki jo je vodil kardinal Angelo Comastri.

Ob včerajšnji stoti obletnici rojstva bl. matere Tereze, ustanoviteljice redovne skupnosti misijonark ljubezni, je papež Benedikt XVI. poslal sporočilo predstojnici reda s. Mary Prema in zapisal, da je bl. mati Tereza vzor krščanske kreposti. Mati Tereza, je zapisal v sporočilu sveti oče, je pred svetom ponazorila besede sv. Janeza: 'Ljubi, če nas je Bog tako vzljubil, smo se tudi mi dolžni ljubiti med seboj. Če se med seboj ljubimo, ostaja Bog v nas in je njegova ljubezen v nas postala popolna' (1 Jn 4:11-12).

Papež je zaželel, da bi ta ljubezen še naprej navduševala misijonarke ljubezni pri velikodušnem podarjanju samih sebe Jezusu, ki ga vidijo in mu služijo v revnih, bolnih, osamljenih in zavrženih. Misijonarke ljubezni je spodbudil, naj neprestano črpajo iz duhovnosti in vzora matere Tereze in sledeč njenim stopinjam sprejemajo Jezusovo vabilo: 'Pridi, bodi moja luč.' Tudi mati Tereza je namreč svoj poklic služenja bližnjemu prepoznala v 'neposrednem Božjem klicu', je še zapisal papež.

Jubilej po papeževih besedah za Cerkev in svet predstavlja priložnost, da 'Bogu izrazimo veselo hvaležnost za neprecenljivi dar, ki ga je mati Tereza predstavljala za časa svojega zemeljskega življenja'. Papeževo voščilo so včeraj zjutraj med slavjem v redovni hiši v Kalkuti prebrale redovnice matere Tereze, misijonarke ljubezni, v Vatikanu pa je bila sinoči darovana slovesna sveta maša za mater Terezo. Bogoslužje je vodil kardinal Angelo Comastri.

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh