Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa spodbuda Neokatehumenski poti

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 26. 09. 2019 / 05:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2019 / 09:51
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa spodbuda Neokatehumenski poti

Frančišek je sprejel ustanovitelja gibanja Kika Argüella in dva spremljevalca.

Papež Frančišek je pred dnevi v avdienco sprejel Kika Argüella, Marío Ascensión Romero in Maria Pezzija iz gibanja Neokatehumenska pot. Kot poroča Radio Vatikan, se je želel ustanovitelj gibanja, Kiko Argüello, svetemu očetu osebno zahvaliti za ustanovitev novega kolegija Redemptoris Mater v kraju Macao na Kitajskem, ki deluje v okviru Kongregacije za evangelizacijo narodov.

Med srečanjem se je Frančišek svojim gostom zahvalil za evangelizacijsko poslanstvo Neokatehumenske poti. Kot je dejal, je zadovoljen, ker udejanjajo zelo pomembno poslanstvo Cerkve, evangelizacijo, to pa počnejo brez prozelitizma, ampak s pričevanjem. Papež je izpostavil tudi pomembno poslanstvo družin v misijonih, ki s svojo navzočnostjo pritegujejo neverne in osebe, ki so daleč od vere. Frančišek je vso Neokatehumensko pot spodbudil k nadaljnjim prizadevanjem za oznanjevanje evangelija po vsem svetu.

Kiko Argüello je papežu podaril risbo sv. Frančiška Ksaverja, zavetnika misijonov in pomembnega apostola Azije, ki je umrl »na pragu Kitajske«. Relikvijo svetnikove roke hranijo prav v Macau, kjer je ustanovljen novi kolegij. Med splošno avdienco v sredo, 18. septembra 2019, je papež Frančišek osebno pozdravil tudi predavatelje in semeniščnike novega kolegija Redemptoris Mater, ki so se nekaj dni zatem odpravili v Macao. Spodbudil jih je z besedami, da jih v Aziji čaka pomembno poslanstvo.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh