Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa pomoč Urugvaju

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 28. 08. 2020 / 10:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2020 / 12:03
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa pomoč Urugvaju

Papež Frančišek je tej latinskoameriški državi podaril 50 termometrov za bolnike s koronavirusno boleznijo 19.

Foto: Vatican Media

Cerkev v Urugvaju je tamkajšnjim bolnišnicam izročila 50 termometrov, ki jih je papež Frančišek poslal kot prispevek pri zdravljenju bolnikov s koronavirusno boleznijo 19 v tej latinskoameriški državi, poroča Radio Vatikan.

Papež, delivec dejavne ljubezni

Škof Pedro Wolcan iz škofije Tacuarembó je dejal, da je sveti oče »del tega človeštva in hkrati tudi delivec dejavne ljubezni v Gospodovem imenu«. Škof je skupaj z apostolskim nuncijem v Urugvaju msgr. Martinom Krebsom direktorju območne zdravstvene enote Rivera, Carlosu Sarriesu, izročil dar papeža Frančiška.

Med srečanjem v bolnišnici mesta Rivera je škof Wolcan poudaril, da sveti oče želi na ta način izraziti bližino urugvajskemu ljudstvu. Ob tem je dejal, naj termometre uporabijo tam, kjer jih najbolj potrebujejo, »v korist ljudstvu, v skladu s čutenjem tistega, ki jih podarja, papeža Frančiška«. Ob koncu srečanja so navzoči izrazili svojo odločenost, da bodo še naprej delali za dobro prebivalstva ter v popolni razpoložljivosti.

Epidemija v državi

Konec julija so v Urugvaju zabeležili skupno 1.192 okužb z novim koronavirusom, 34 bolnikov je umrlo. V istem obdobju sta bila v sosednji Braziliji potrjena 2 milijona okužb in več kot 84.000 mrtvih. Po navedbah nekaterih medijev naj bi bil razlog za takšno razliko med državama predvsem v velikih površinah, ki so redko naseljene. Kljub temu pa so imela nekatera urugvajska mesta, kot je tudi Rivera, večje število potrjenih okužb kot prestolnica Montevideo, saj so to območja, ki mejijo na Brazilijo.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh