Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev osebni zdravnik se je upokojil

Objava: 16. 06. 2009 / 09:12
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev osebni zdravnik se je upokojil

‘Dottore’ Buzzonetti je bil vatikanski uslužbenec z enim najdaljših stažev

Dolgoletni vodja vatikanske zdravstvene službe, 85-letni Renato Buzzonetti, je zaključil svoje poslanstvo kot papežev osebni zdravnik. Včeraj je papež Benedikt XVI. dolgoletnega vatikanskega uslužbenca imenoval za ‘častnega glavnega papeževega zdravnika’.

Naslednik doktorja Buzzonettija in obenem prvi namestnik vatikanske zdravstvene službe je postal kardiolog Patrizio Polisca, ki že od leta 1993 kot zdravnik skrbi za uslužbence in sodelavce v Vatikanu. V preteklih letih je dr. Polisca večkrat spremljal dr. Buzzonettija na papeževih potovanjih v tujino.

‘Dottore’ Buzzonetti je papeža kot njegov osebni zdravnik spremljal še na njegovem apostolskem potovanju v Sveto deželo maja letos. Papeža Benedikta XVI. in njegovega predhodnika Janeza Pavla II. je od leta 1978 dalje spremljal na vseh potovanjih po svetu, s čimer je postal vatikanski uslužbenec z enim najdaljših stažev v papeški službi.

Junija 2005 je dr. Buzzonetti sicer uradno predal vodenje vatikanske zdravstvene službe Giovanniju Rocchi, vendar je papež Benedikt XVI. ‘Dottoreja’ še naslednja štiri leta obdržal kot svojega osebnega zdravnika.

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh