Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev brat Georg je že dolgo vedel za včerajšnji odstop

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 12. 02. 2013 / 07:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev brat Georg je že dolgo vedel za včerajšnji odstop

Benedikt XVI. je starejšemu bratu že pred časom zaupal svoja razmišljanja, kot je Georg Ratzinger pojasnil v pogovoru s predstavniki medijev.

Papežev brat, devetinosemdesetletni Georg Ratzinger, se je sproščeno in z olajšanjem odzval na odstop svojega mlajšega brata. Že dlje časa je vedel za njegove načrte, je nekdanji vodja regensburškega stolnega pevskega zbora po navedbah nemške katoliške agencije KNA sinoči pojasnil v pogovoru s predstavniki medijev v Regensburgu. Benedikt XVI. je starejšemu bratu že pred časom zaupal svoja razmišljanja, 'vendar to ni bil kakšen posebej dramatičen pogovor'. Zato Georg Ratzinger, kot pravi sam, ni imel nikakršnih težav vsebine omenjenega pogovora zadržati zase.

Da bi se njegov mlajši brat ponovno vrnil v svojo bavarsko domovino, se Georgu Ratzingerju ne zdi prav verjetno. »Na to ne računam. V najini starosti potovanje ni več preprosta stvar.« Nekdanji vodja regensburškega kora pa je izrazil upanje, da bosta z bratom še naprej skupaj počitnikovala in si takrat vzela kakšen trenutek zase.

»Za njegova leta mu gre kar dobro«, je devetinosemdesetletni Georg odgovoril na vprašanje o zdravstvenem stanju svojega mlajšega brata. Zelo dobro pa zna oceniti svoje telesne in duševne sposobnosti in zahteve svojega trenutnega položaja. Zato je potrebno njegovo odločitev sprejeti brez ugovorov.

Pontifikat Benedikta XVI. je bil za Cerkev 'poln blagoslova', je poudaril Georg Ratzinger: »Naredil je najboljše po svojih močeh, soočen je bil s težkimi nalogami v izredno zahtevnem času, ki je kar nekako razparan na več kosov.« Uspelo mu je, da se je 'o Cerkvi lahko izreklo marsikaj pozitivnega in da so številni ljudje v veri ponovno našli veselje in tolažbo': »Storil je vse, kar je bilo v njegovi moči.«

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh