Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev Angelus v nedeljo iz Hiše sv. Marte

Za vas piše:
M. M.
Objava: 02. 12. 2023 / 17:40
Oznake: Papež, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.12.2023 / 13:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papežev Angelus v nedeljo iz Hiše sv. Marte
Papež Frančišek na sredini splošni avdienci. FOTO: Vatican Media

Papežev Angelus v nedeljo iz Hiše sv. Marte

Zdravje papeža Frančiška, ki okreva po bronhitisu, »se še naprej izboljšuje, a bo nedeljsko molitev Angel Gospodov opravil iz svoje rezidence v Hiši sv. Marte in se pridružil vernikom v neposrednem prenosu«, so sporočili s Svetega sedeža.

To je v soboto popoldne potrdil direktor tiskovnega urada Svetega sedeža Matteo Bruni. Papež Frančišek nima vročine in nadaljuje s predpisano antibiotično terapijo.

Prenos v živo iz Hiše sv. Marte

»Da bi se izognil izpostavljanju temperaturnim nihanjem, bo papež Frančišek jutri zjutraj recitiral Angel Gospodov prek povezave iz Hiše sv. Marte«, je povedal Bruni: »Molitev bo v živo prenašala televizija in bo vidna na zaslonih na Trgu sv. Petra. Na voljo bo tudi predvajanje na spletni strani Vatican News.«

Papež je nedeljski Angelus prejšnji teden opravil na podoben način, ko je poleg njega sedel Paolo Braida, uradnik državnega tajništva, ki je prebral meditacijo, pozive in pozdrave v papeževem imenu.

Odpoved apostolskega potovanja v Dubaj

Papež Frančišek je teden dni okreval po pljučnem vnetju, kar je povzročilo precejšnje prilagoditve njegovega urnika, zlasti odpoved njegovega apostolskega potovanja v Dubaj na vrh COP28. Zaradi tega je imel danes državni tajnik Svetega sedeža, kardinal Pietro Parolin, papežev govor na podnebnem vrha v Dubaju.




Nalaganje
Nazaj na vrh