Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež zaključil postne duhovne vaje v Aricci

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 23. 02. 2018 / 11:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.02.2018 / 13:53
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež zaključil postne duhovne vaje v Aricci

Zadnje premišljevanje Tolentina de Mendonce je govorilo o blagrih.

Papež Frančišek je danes končal postne duhovne vaje, ki so se začele minulo nedeljo v kraju Ariccia blizu Rima. Skupaj z drugimi člani rimske kurije je dopoldne prisluhnil še zadnjemu premišljevanju, ki je govorilo o blagrih. Letos je postne duhovne vaje za papeža in kurijo vodil Jose Tolentino de Mendonca z lizbonske katoliške univerze na temo Hvalnica žeji.



Sveti oče se je portugalskemu duhovniku ob koncu zahvalil za vodenje in dejal: »Hvala, da ste nam govorili o Cerkvi, da ste nam dali čutiti Cerkev, to malo čredo. In tudi da ste nas opozorili, naj je ne zmanjšujemo z našimi birokratskimi posvetnostmi. Hvala, da ste nas spomnili, da Cerkev ni kletka za Svetega Duha, kajti Sveti Duh leta tudi zunaj in deluje zunaj. Univerzalen je Božji Duh, ki je za vse.«

Jose Tolentino de Mendonca je udeležencem duhovnih vaj v meditacijah znal pokazati, kako Sveti Duh deluje v nevernikih in v osebah drugih veroizpovedi. »Hvala za poziv, naj se odpremo brez strahu in brez togosti, naj smo voljni v duhu in ne mumificirani v svojih strukturah, ki nas zapirajo,« je dejal sveti oče in na koncu spomnil na današnji dan molitve in posta za Južni Sudan, DR Kongo in Sirijo.

Včerajšnje popoldansko, deveto premišljevanje pa je govorilo o tem, kako prisluhniti žeji obrobij. Kot je dejal Tolentino de Mendonca, moramo na resničnost sveta gledati z dobro odprtimi očmi, saj bo v nasprotnem primeru naša duhovnost postala udobni mehurček ali oblika bega pred svojo družbeno odgovornostjo.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh