Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež zaključil postne duhovne vaje

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 13. 03. 2017 / 10:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež zaključil postne duhovne vaje

V Aricci je daroval mašo za Sirijo in nakazal 100.000 evrov za uboge iz Aleppa.

Papež Frančišek in člani rimske kurije so minuli petek zaključili petdnevne postne duhovne vaje v kraju Ariccia v bližini Rima. Sveti oče se je p. Micheliniju iz reda manjših bratov zahvalil za pripravljene meditacije, za vse dobro, ki ga je naredil udeležencem duhovnih vaj: »Hvala, da si se pokazal takšen, kakršen si, naraven … brez narejenosti … Hvala, da si normalen.« Priprava na takšno nalogo pomeni, da je človek odgovoren in da stvari jemlje resno, kar so dokazale tudi meditacije prejšnjih dni, je dejal sveti oče. Obstaja sicer ogromno stvari, o katerih bi bilo treba meditirati, toda sveti Ignacij pravi: ko med duhovnimi vajami najdemo eno stvar, ki nam da tolažbo ali potrtost, se moramo pri njej zaustaviti in ne iti naprej. Vse drugo ostaja in bo morda služilo naslednjič. Človeku včasih pomagajo najenostavnejše besede, včasih pa tiste najzahtevnejše in Gospod vsakemu dá pravo besedo, je zatrdil papež Frančišek.

Zadnja meditacija p. Michelinija je bila namenjena Jezusovemu vstajenju, kjer je v ospredje prišla krščanska skrivnost, da bolečini in trpljenju ne sledi konec, ampak nov začetek, ki je vstajenje.

Iz Vatikana pa so še sporočili, da je papež Frančišek med petkovim bogoslužjem v Aricci sveto mašo daroval za Sirijo in skupaj s prispevkom rimske kurije poslal 100.000 evrov za uboge iz Aleppa. Dar bo vatikanska ustanova za apostolske nabirke nakazala preko Kustodije Svete dežele.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh