Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež zagotovil »duhovno bližino« mons. Wielgusu

Objava: 28. 02. 2007 / 07:07
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež zagotovil »duhovno bližino« mons. Wielgusu

Papež Benedikt XVI. je v pismu, datiranem 12. februarja, objavljenem pa na pepelnično sredo 21. februarja, nekdanjemu varšavskemu nadškofu Stanislawu Wielgusu, ki je zaradi suma sodelovanja z nekdanjo poljsko tajno komunistično službo in protestov poljske javnosti 7. januarja odstopil tik pred slovesno umestitvijo, zagotovil svojo »duhovno bližino« in »bratsko razumevanje«.

Papež v pismu med drugim omenja, da je mons. Wielgus s svojim umikom pokazal občutljivost za dobro Cerkve v Varšavi in po vsej Poljski, pa tudi svojo ponižnost. Pri dosedanjem delu je kot rektor lublinske univerze in škof v Plocku pokazal »veliko gorečnost in globoko ljubezen do Kristusa in Cerkve«.

Papež se zaveda izrednih razmer, v katerih je moral mons. Wielgus delovati, ko je »marksistični režim uporabljal vsa sredstva, da bi jemal svobodo državljanom, predvsem pa zatiral duhovnike«.

Mons. Wielgusa je opogumil, naj mirno, zaupno in pogumno nadaljuje svojo pot, kolikor mu je to mogoče, ter svojo duhovniško gorečnost in darove uporablja »za dobro Cerkve«.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh