Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež z župniki z vsega sveta

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 08. 05. 2024 / 07:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2024 / 09:48
Papež z župniki z vsega sveta
Janko Rezar (drugi z desne) z drugimi župniki. FOTO: Osebni arhiv

Papež z župniki z vsega sveta

Povabil jih je, naj bodo pristni duhovniki, naj prepoznavajo darove laikov ter ustvarjajo misijonsko in sinodalno Cerkev.

Od 29. aprila do 2. maja se je v Sacrofanu blizu Rima 193 župnikov iz 99 držav udeležilo srečanja Župniki za sinodo. Slovensko škofovsko konferenco je zastopal Janko Rezar, župnik v Velenju.

Od ponedeljka do srede so župniki, ki so na srečanje prišli z vseh celin, v mešanih skupinah (po narodnosti in obredu) po metodi pogovora v Duhu izmenjevali izkušnje iz pastoralnega dela o podobi sinodalne Cerkve v občestvih, o misijonarskem poslanstvu občestev ter o vzpostavljanju vezi v župnijskih skupnostih in navzven.

2. maja so se v Vatikanu srečali s papežem Frančiškom. »Srečanje je potekalo v preprostem bratskem pogovoru ob vprašanjih, ki smo jih papežu zastavili zbrani župniki. Ob koncu srečanja nas je spodbudil, naj bomo apostoli sinodalnega gibanja med župniki na domačem terenu,« je zapisal župnik Rezar.

Frančišek je vpričo župnikov podpisal pismo, namenjeno njim, ter se z vsakim udeležencem na kratko osebno srečal. Sledila je še zahvalna maša v b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh