Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež z brazilsko predsednico o obisku Ria

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 22. 03. 2013 / 10:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež z brazilsko predsednico o obisku Ria

Papež Frančišek naj bi obiskal Brazilijo, pa tudi sosednjo Kolumbijo.

Papež Frančišek je minulo sredo v avdienco sprejel brazilsko predsednico Dilmo Rousseff. Po neuradnih podatkih sta se na srečanju pogovarjala o obisku svetega očeta v Braziliji, saj ta latinskoameriška država med 23. in 28. julijem letos v Riu de Janeiru prireja katoliški svetovni dan mladih (WJT Rio 2013/www.rio2013.com). Papeževa udeležba na tej prireditvi je precej verjetna, četudi je iz Vatikana zaenkrat še niso uradno potrdili.

V programu, ki je bil pripravljen še za papeževega predhodnika Benedikta XVI., je papeževa prisotnost predvidena na štirih večjih prireditvah ob svetovnem dnevu mladih: dve srečanji z udeleženci na Copacabani, molitveno slavje na prireditvenem prostoru na zahodu mesta in sklepno bogoslužje. Prireditelji dogodka pričakujejo udeležbo več kot dveh milijonov mladih z vsega sveta. Med svojim bivanjem v Braziliji naj bi papež v helikopterju obkrožil tudi svetovno znani kip Kristusa Odrešenika, ki s Corcovada bdi nad brazilskim velemestom.

Ni še gotovo, ali se bo Frančišek ustavil še v kakšni drugi latinskoameriški državi. Po navedbah kolumbijskega kardinala Rubena Salazarja Gomeza naj bi sveti oče že prejel vabilo za obisk Kolumbije.

Kardinal Salazar, nadškof v Bogoti, je za kolumbijsko agencijo RCN povedal, da bi papež Frančišek po lastnih navedbah Kolumbijo obiskal z velikim veseljem, vendar mora prej še uskladiti svoj urnik. “Rekel je, da lahko računamo nanj”, je pojasnil kardinal Salazar. Papež je med kratkim pogovorom izrazil svoje veselje ob napredku mirovnih pogajanj med gverilci in kolumbijsko vlado.

Po navedbah brazilske predsednice Rousseffove pa naj bi sveti oče Frančišek julija iz Ria de Janeira odpotoval še v dvesto kilometrov proti zahodu oddaljeno Marijino romarsko središče Aparecida. Papež je brazilsko predsednico opisal kot ‘zelo karizmatično osebo’. Rousseffova, ki je na položaju od januarja 2011, se z upokojenim papežem Benediktom XVI. ni nikoli sestala.

Avdienca za Rousseffovo je bila prvi uradni sprejem kakšnega državnega poglavarja, odkar je bil argentinski kardinal Bergoglio izvoljen za papeža. Minuli ponedeljek se je Frančišek sestal z argentinsko predsednico Cristino Fernandez de Kirchner, vendar je šlo za neuradno srečanje obeh rojakov.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh