Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v zavetišču za brezdomce

Objava: 15. 02. 2010 / 15:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež v zavetišču za brezdomce

V letu boja proti revščini in socialni izključenosti Benedikt XVI. pričakuje drugačno lestvico prednostnih nalog kot je ‘logika dobička in stremljenja za lastnimi interesi’

Papež Benedikt XVI. je minulo nedeljo obiskal zavetišče za brezdomce rimske Karitas v bližini glavne železniške postaje v italijanski prestolnici. Med enoinpolurnim obiskom se je srečal z revnimi, brezdomci in priseljenci, pa tudi z zdravniki, negovalci in drugimi sodelavci. V zavetišču je urejena sprejemnica za sprejem urgentnih bolnikov, nekaj prenočišč in jedilnica s kuhinjo.

V svojem nagovoru je Benedikt XVI. pozval vse vlade, uprave in vse ljudi dobre volje, naj se zavzemajo za človeka dostojno prihodnost. Iz solidarnosti in ljubezni do sočloveka naj bi črpali moči za izgradnjo pravičnejše in bolj bratske družbe. To velja predvsem v svetu, kjer očitno vlada ‘logika dobička in stremljenja za lastnimi interesi’. V letu boja proti revščini in socialni izključenosti sveti oče pričakuje še večje zavzemanje za skupno dobro.

Sveti oče je ob svojem obisku od stanovalcev zavetišča v dar prejel v potresu poškodovan križ iz cerkve svetega Petra iz mesta Onna v Abruzzih. Stanovalci zavetišča so križ obnovili in ga papežu poklonili kot ‘znamenje upanja’.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh