Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež uporablja diktafon

Objava: 22. 07. 2009 / 14:10
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež uporablja diktafon

Nocoj bo v katedrali v Aosti vodil večernice

Papež Benedikt XVI. se še privaja življenju z uporabo desnice v mavčnem ovoju. Ker s težavo piše, si je priskrbel diktafon, da lahko svoja besedila narekuje, je sporočil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Kljub poškodbi pa je sveti oče odlično razpoložen in se ob popoldnevih kot običajno odpravlja na krajše sprehode po okolici.

Na dnevni program sodijo tudi redni telefonski pogovori z bratom Georgom Ratzingerjem, ki živi in deluje v Regensburgu v Nemčiji. Georga Ratzingerja pričakujejo na štiritedenski obisk v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu.

Papež Benedikt XVI. med 13. in 29. julijem preživlja svoj dopust v dolini Aoste, prosti dnevi pa so namenjeni počitku in umiku od vsakdanjih naporov. Papež tudi na dopustu sprejema obiskovalce, v sredo je bil pri njem vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone.

Danes popoldne naj bi papež v katedrali v Aosti vodil večerno molitev, k obredu pa pričakujejo okoli 400 duhovnikov, redovnikov in redovnic ter predstavnikov župnijskih svetov. Ob zaključku molitev naj bi papež pozdravil vernike na trgu pred katedralo ter pred vrnitvijo v svojo počitniško rezidenco obiskal bolnike v krajevni bolnišnici.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh