Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sporočilo ukrajinskim škofom: Ostanite blizu svoji čredi

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 12. 07. 2022 / 14:45
Oznake: Papež, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2022 / 14:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sporočilo ukrajinskim škofom: Ostanite blizu svoji čredi
Višji nadškof ukrajinske grkokatoliške Cerkve Svjatoslav Ševčuk. FOTO: Vatican media

Sporočilo ukrajinskim škofom: Ostanite blizu svoji čredi

Papež Frančišek je v pismu ukrajinskim grkokatoliškim škofom, ki zasedajo na sinodi v poljskem mestu Przemysl, ponovno izrazil bližino ukrajinskemu narodu ter poudaril, naj bo Cerkev kraj vrelca upanja.

Letna sinoda ukrajinskih grkokatoliških škofov običajno poteka v Kijevu, tokrat so jo zaradi vojne in zagotovitve varnih razmer prestavili na Poljsko. Zasedanje škofovske sinode na temo »Sinodalnost in katoliškost: izkušnja ukrajinske grkokatoliške Cerkve« poteka med 7. in 15. julijem.

Sveti oče je je v pismu, naslovljenem na Svejetoslava Ševčuka, višjega nadškofa ukrajinske grkokatoliške Cerkve, izpisal, naj bo srečanje usmerjeno v dobro Cerkve in posameznih vernikov. Cerkev mora biti »kraj srečanja in medsebojne pomoči, kjer se srečujemo in si pomagamo na skupni življenjski poti v iskanju novih načinov spremljanja vernikov.«

Kraj upanja, tolažbe in upanja

Spodbudil jih je, naj sledijo zgledu pastirja, ki ima vonj po ovcah. Naj bodo kot pastirji blizu svoje črede, blizu vernikom, ki so jim zaupani v oskrbo in naj jim prinašajo »živo vodo upanja«. »Naj bo Cerkev vedno kraj upanja, kjer so vrata vedno odprta in kjer sta tolažba in spodbuda vedno na voljo,« papeža citira Vatican news.

Papež je v pismu, v katerem je ponovil svoje molitve in bližino Ukrajincem, izrazil upanje, da bodo škofje dobili navdih, »da bi nadaljevali izjemno izročilo vere očetov, ki je ukoreninjeno in se je skozi rodove ohranjalo v Božjem ljudstvu« ukrajinskega naroda.

Nalaganje
Nazaj na vrh