Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež spodbuja k večjemu zaupanju v Boga

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 03. 01. 2013 / 09:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež spodbuja k večjemu zaupanju v Boga

Kristjani lahko tudi v najtežjih trenutkih zaupamo v božje delovanje v zgodovini človeštva.

Papež Benedikt XVI. je vernike spodbudil k večjemu zaupanju v Boga. Pri Bogu ni nič nemogoče, je sveti oče dejal v svojem nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco v Vatikanu. Tudi v najtežjih trenutkih se lahko kristjan zanese na božje delovanje v zgodovini človeštva. Bog namreč ne ostaja 'tam nekje daleč nad oblaki, pač pa je tukaj, med nami'. Papež je pred več tisoč verniki, ki so se včeraj zbrali v Vatikanu, spomnil na vzor nebeške Matere Marije, ki je v celoti zaupala Bogu.

»Ti prvi dnevi novega leta so še povsem v luči božičnih praznikov«, je papež dejal med prvo splošno avdienco v letošnjem letu. »Oziramo se k otroku v jaslih, čigar rojstvo je spremenilo tok zgodovine.« Vedno znova se poraja vprašanje o Jezusovem izvoru, je pojasnil Benedikt XVI., ki omenjeno tematiko obravnava v zadnji knjigi svojih zapisov o 'Jezusu iz Nazareta'. »Številni njegovi učenci ga niso prepoznali kot Mesijo, saj so domnevali, da poznajo njegov rod (prim. Jn 7, 27). Evangeliji pa nam jasno povedo, da Jezus izhaja iz nebeškega Očeta.« Prihaja, pojasnjuje papež, 'iz skrivnosti Boga Očeta'.

Pri božjem učlovečenju pa niso sodelovali le Oče, Sin in Sveti Duh, pač pa je bila nujno potrebna tudi vloga božje Matere Marije. Marija je bila pripravljena postati 'prebivališče Boga'. To, 'kar se z delovanjem Duha zgodi v Mariji', predstavlja 'novo stvarjenje', je dejal papež. Marija je 'zgled v veri in v zaupanju v Boga, v njegovo delovanje v nas'.

Betlehemski otrok je resnično 'Emanuel', 'Bog z nami', je zagotovil Benedikt XVI. in obenem poudaril, da je Bog vedno blizu ljudem: »Poslal je svojega Sina, da bi prenovil svet. Zato je to tudi za nas spodbuda, da se pustimo prenoviti, preoblikovati, da lahko kot novi ljudje začnemo živeti novo življenje.«

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh