Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: slovo od Indonezije, prihod na Papuo Novo Gvinejo [FOTO, VIDEO]

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 06. 09. 2024 / 10:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2024 / 15:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: slovo od Indonezije, prihod na Papuo Novo Gvinejo [FOTO, VIDEO]
Slovo od indonezijskih gostiteljev na letališču v Džakarti. FOTO: Vatican Media

Papež: slovo od Indonezije, prihod na Papuo Novo Gvinejo [FOTO, VIDEO]

Papež Frančišek je danes sklenil svoj štiridnevni obisk v Indoneziji in v dopoldanskih urah po krajevnem času odpotoval na Papuo Novo Gvinejo, kjer ga pričakujejo na drugi etapi apostolskega potovanja po Aziji in Oceaniji.

Sveti oče je dan začel s sveto mašo, ki jo je zasebno obhajal na apostolski nunciaturi v Džakarti, nato pa se je odpravil na tamkajšnje mednarodno letališče, od koder je poletel v Port Moresby na Papui Novi Gvineji.


Na letališču v Džakarti so se od svetega očeta poslovili indonezijski minister za verske zadeve ter predstavniki civilne in verske družbe, med njimi tudi nadškof Džakarte, kardinal Ignatius Suharyo Hardjoatmodjo. Papež si je vzel čas, da je pozdravil vse, ki so se zbrali ob slovesu, ter člane osebja, ki so pripravili njegov polet.

Med potjo na letališče v Džakarti. FOTO: Vatican Media

Obisk Papue Nove Gvineje

Papež je v Port Moresby prispel po šesturnem poletu, dolgem skoraj 4.700 kilometrov. Uradni program obiska se začenja jutri zjutraj z vljudnostnim obiskom generalnega guvernerja sira Boba Bofenga Dadaeja, sledilo bo srečanje s predstavniki tamkajšnjih oblasti, civilne družbe in diplomatskega zbora.

Prihod na letališče v Port Moresbyju. FOTO: Vatican Media

Zatem bo papež obiskal Srednjo tehnično šolo Karitas, kjer se bo srečal z otroki »Ulične pastorale« in »Omrežja za storitve Callan«, in nato še s škofi Papue Nove Gvineje in Salomonovih otokov, z duhovniki, diakoni, posvečenimi osebami, semeniščniki in kateheti v svetišču Marije Pomočnice v Port Moresbyju.

V nedeljo bo sveti oče v prostorih apostolske nunciature na zasebnem obisku sprejel predsednika vlade Jamesa Marapeja, nato pa na stadionu Sir John Guise obhajal slovesno sveto mašo.

Verniki na Papui Novi Gvineji se veselijo papeževega obiska. FOTO: Vatican Media

Po maši bo papež z letalom odpotoval v skoraj tisoč kilometrov oddaljeno škofijo Vanimo na skrajnem severozahodu države, kjer se bo srečal z verniki, nato pa še s skupino misijonarjev, ter se še isti dan vrnil v Port Moresby.

V pričakovanju ... FOTO: Vatican Media

Papežev zadnji dogodek na Papui Novi Gvineji bo srečanje z mladimi v ponedeljek, 9. septembra. Iz Port Moresbyja bo poletel v Dili v Vzhodnem Timorju na tretjo etapo tokratnega apostolskega potovanja.


Nalaganje
Nazaj na vrh