Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež si želi obiskati Kitajsko

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 18. 09. 2024 / 10:53
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 14:24
Papež si želi obiskati Kitajsko
Papež med tiskovno konferenco ob povratku iz Azije. FOTO: Vatican news

Papež si želi obiskati Kitajsko

Papež Frančišek je na letalu med vrnitvijo iz Azije odgovoril na nekaj novinarskih vprašanj. Na vprašanje o začasnem sporazumu Svetega sedeža s Kitajsko je dejal, da je zadovoljen z dialogom s to državo.

»Rezultat je dober. Glede imenovanja škofov sodelujemo z dobro voljo.« Povedal je še, da si želi obiskati to »veliko državo s tisočletno kulturo«, ki je tudi »obljuba in upanje za Cerkev«. Na sodelovanje s Kitajsko prav tako upa pri prizadevanjih za mir.

O morebitnem posredovanju za mir v Sveti deželi je dejal, da si Sveti sedež prizadeva za to. »Vsak dan pokličem župnijo v Gazi, kjer je 600 ljudi, kristjanov in muslimanov, in mi pripovedujejo hude stvari,« je dejal ter spomnil, da je vojna poraz za vse brez izjem. Posebej se je zahvalil jordanskemu kralju Husseinu, saj je »človek miru in dela za mir«.

Glede Venezuele je izrazil željo, da bi stopila na pot dialoga in miru. »Diktature niso ničemur v prid in se prej ali slej slabo končajo. Vlada in ljudje naj vse storijo za mirno rešitev,« je dejal.

O spolnih zlorabah, ki jih je nad ženskami zagrešil francoski duhovnik abbé Pierre, je dejal: »Ob toliko dobrih stvareh, ki jih je storil, se je pokazalo, da...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh