Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se bo znova srečal z žrtvami spolnih zlorab

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 23. 05. 2018 / 13:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2018 / 09:47
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež se bo znova srečal z žrtvami spolnih zlorab

Od 1. do 3. junija v Vatikanu druga skupina žrtev zlorab v čilski Cerkvi.

Papež Frančišek bo od 1. do 3. junija sprejel drugo skupino žrtev duhovnika Fernanda Karadime in njegovih privržencev župnije Presvetega srca Jezusovega Providencia »El Bosque« v Čilu, so danes sporočili s Tiskovnega urada Svetega sedeža. Gre za pet duhovnikov, ki so bili žrtve zlorab oblasti, vesti in spolne zlorabe. Skupaj z njimi bosta tudi dva duhovnika, ki sta spremljala žrtve na njihovi pravni in duhovni poti, in dva laika, ki sta vpletena v to trpljenje. Kot poroča Radio Vatikan, bo sveti oče obiskovalce gostil v Domu sv. Marte.

Večina teh oseb se je februarja letos udeležila srečanj v Čilu med obiskom posebnega papeževega odposlanca nadškofa Charlesa Sciclune in njegovega pomočnika msgr. Jordija Bertomeua, drugi pa so sodelovali v tednih po obisku. Z novim srečanjem, ki je bil načrtovan pred mesecem dni, želi papež Frančišek izkazati svojo bližino zlorabljenim duhovnikom, jih spremljati v njihovi bolečini in prisluhniti njihovemu dragocenemu mnenju, da bi izboljšal sedanje preprečevalne ukrepe in boj proti zlorabam v Cerkvi. S tem se bo zaključila prva faza srečanj, ki jih je sveti oče želel imeti z žrtvami sistematičnih zlorab, ki so jih pred nekaj desetletji izvajali v zgoraj omenjeni župniji. Ti duhovniki in laiki so predstavniki vseh žrtev zlorab duhovnikov v Čilu, ne gre pa izključiti podobnih pobud v prihodnosti.

Program srečanj

Konec prihodnjega tedna se bodo torej nove žrtve zlorab v ozračju zaupanja in zaupljivosti srečale s papežem Frančiškom. V soboto, 3. junija, bo papež zasebno v Domu sv. Marte z njimi obhajal sveto mašo. Popoldne je predvideno skupinsko srečanje, nato pa srečanja s posamezniki. Sveti oče še naprej prosi čilske vernike, še posebej vernike župnij, kjer duhovniki opravljajo svojo pastoralno službo, da jih v teh dneh spremljajo z molitvijo in solidarnostjo.

Vir: Vatican News / Radio Vatikan
Foto: Vatican News

Preberite tudi:

Čilski škof suspendiral dvanajst duhovnikov

Škof Alejandro Goić Karmelić se je opravičil, da ni ukrepal že prej.




Vsi čilski škofje papežu ponudili odstop

Zaključen posvet s papežem glede spolnih in drugih zlorab v čilski Cerkvi.




Sveti oče o zlorabah v Čilu: »Bil sem del problema«

Frančišek je sprejel tri žrtve spolnih zlorab v čilski Cerkvi.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh