Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pri Angelusu: Bog je tisti, ki te dvigne in ti da življenje [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 06. 2024 / 13:34
Oznake: Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.06.2024 / 15:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež pri Angelusu: Bog je tisti, ki te dvigne in ti da življenje [VIDEO]
FOTO: Vatican Media

Papež pri Angelusu: Bog je tisti, ki te dvigne in ti da življenje [VIDEO]

Papež Frančišek je pri nedeljski opoldanski molitvi razmišljal o evangeljskem poročilu o čudežni ozdravitvi krvaveče ženske in obujanju Jairove hčere od mrtvih. »Bog nikogar ne diskriminira, ker ima vse rad,« je dejal sveti oče.

Sveti oče se je pri razlagi evangelija oprl na dva »prepletena« čudeža, ozdravitev krvaveče ženske, ko se je dotaknila Jezusovega plašča, in trenutka, ko je Jezus prijel roko Jairove hčere in jo obudil od mrtvih.


Božji dotik

Papež Frančišek je poudaril pomen fizičnega dotika v obeh zgodbah, v katerih so bili prisotni ljudje, ki so veljali za obredno nečiste. »Že pred fizičnim ozdravljenjem,« je dejal papež, Jezus »izpodbija versko napačno prepričanje, po katerem naj bi Bog ločeval čiste na eni in nečiste na drugi strani.«

Vernike je povabil, naj si utrdijo naslednjo podobo v svojih srcih: »Bog je tisti, ki te prime za roko in te dvigne, tisti, ki pusti, da se ga dotakne tvoja bolečina in se te dotakne, da te ozdravi in ti da življenje.«

Cerkev in družba, ki nikogar ne izključujeta

Kljub vsemu trpljenju tega življenja in kljub grehu se Bog ne drži stran od nas. Namesto tega se nam »približa, da bi se pustil dotakniti in nas vedno obuja iz smrti«. Papež Frančišek je dejal zbranim vernikom, naj »se zazrejo v Božje srce«, prav zato, ker »potrebujemo Cerkev in družbo, ki nikogar ne izključujeta, ki nikogar ne obravnavata kot 'nečistega', tako da je vsak dobrodošel in ljubljen, brez etiket ali predsodkov«.

Ob nedeljski molitvi je opozoril tudi na pomen nadaljnje molitve za mir v Ukrajini, Palestini, Izraelu in Mjanmaru, pa tudi v »mnogih drugih krajih, kjer je toliko trpljenja zaradi vojne«.

Nalaganje
Nazaj na vrh