Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pri Angelusu: Ali se med preizkušnjami in viharji oklepam Kristusa?

Za vas piše:
K. Zv.
Objava: 23. 06. 2024 / 12:50
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2024 / 13:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež pri Angelusu: Ali se med preizkušnjami in viharji oklepam Kristusa?
Papež Frančišek med opoldansko molitvijo angelovega češčenja. FOTO: Vatican Media

Papež pri Angelusu: Ali se med preizkušnjami in viharji oklepam Kristusa?

Papež Frančišek je ob nedeljskem angelusu vernike pozval, naj se v vseh negotovostih brez strahu obrnejo h Kristusu, ki bo vedno pomiril vihar. Vernike je spomnil, da je Jezus vedno navzoč v njihovem življenju, pripravljen ponuditi tolažbo in mir v težkih trenutkih.

Sveti oče je v nagovoru več tisoč romarjem na Trgu svetega Petra opoldne razmišljal o današnjem evangeliju po Marku. Povedal je zgodbo o tem, ko so bili Jezus in učenci v čolnu na Tiberijskem jezeru, in učenci so se prestrašili, ko je Jezus spal med nenadno in močno nevihto, ki je grozila potopiti čoln.

Zaupanje v Gospoda sredi nemira

Končno je imel Gospod celotno situacijo pod nadzorom in jih je naučil lekcijo o zaupanju vanj. Čeprav se je morda zdelo, »da jih je Jezus želel preizkusiti« in njihovo vero, je papež opazil, da so na koncu iz te izkušnje izšli bolj zavedajoči se Jezusove moči in njegove navzočnosti v svoji sredini. 

Papež je pojasnil, da je ta dogodek okrepil njihovo vero in pogum, kar jim je omogočilo soočanje z mnogimi drugimi preizkušnjami, vključno s križem in mučeništvom, da bi prinesli evangelij vsem ljudstvom. 

Papež: Odjadrajmo in posredujmo Jezusovo sporočilo

Prav tako, je predlagal sveti oče, Jezus počne isto z nami. »Predvsem v evharistiji,« je opozoril, »nas Kristus zbira okoli sebe, nam daje svojo besedo in nas hrani s svojim telesom in svojo krvjo.« S to izkušnjo, je dejal papež, nas Gospod »vabi, da odjadramo, posredujemo vse, kar smo slišali, in delimo prejeto z vsemi v vsakdanjem življenju«, in to »tudi ko je težko«. 

Gospod nam v težkih časih ne prizanaša, ampak nam pomaga soočiti se z njimi, ne da bi nas kdaj zapustil. Predlagal je, da jih premagujemo z njegovo pomočjo in se učimo zaupati v njegovo moč, ki presega naše zmožnosti. Prepuščenost Jezusu nam omogoča premagati negotovosti in obotavljanja.

Moja stalna pomoč v vsaki nevihti

Papež je vernike pozval, naj si v času preizkušnje zastavijo nekaj vprašanj: 

»Se lahko spomnim trenutkov, ko sem v svojem življenju izkusil Gospodovo navzočnost in pomoč? Ko pride nevihta, ali se prepustim nemiru ali iščem mir v molitvi, tišini, poslušanju Besede, češčenju in delitvi vere?, « je dejal in zaključil s prošnjo, naj nam Devica Marija, ki je s ponižnostjo in pogumom sprejela Božjo voljo, v težkih trenutkih podeli mir v zaupanju v Njem.

Nalaganje
Nazaj na vrh