Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež poziva k molitvi za žrtve tajfuna

Objava: 12. 08. 2009 / 10:51
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež poziva k molitvi za žrtve tajfuna

Filipine, Tajvan in Kitajsko je prizadel tajfun ‘Morakot’, Japonsko pa hud potres

Papež Benedikt XVI. je vse vernike pozval k molitvi za žrtve tajfuna v jugovzhodni Aziji in potresa na Japonskem. V duhu se čuti povezanega z vsemi žrtvami in prizadetimi v naravnih katastrofah, je povedal ob zaključku današnje splošne avdience v Castel Gandolfu, kjer preživlja poletje v svoji letni rezidenci. Izrazil je tudi željo, da za žrtve v prizadetih državah ne bi zmanjkalo solidarnosti.

Na Filipinih, pa tudi na Tajvanu in Kitajskem je tajfun ‘Morakot’ za seboj pustil pravo opustošenje. Samo na Filipinih je življenje izgubilo 22 ljudi, tisoči pa so zaradi poplav in zemeljskih plazov izgubili svoje domove. Po podatkih evangeličanske službe za prvo pomoč je na Filipinih zaradi tajfuna v enajstih provincah prizadetih preko 100.000 ljudi. V prestolnici Manili se je mestna avtocesta spremenila v deročo reko.

Žrtve naravne katastrofe potrebujejo predvsem hrano in vodo. Razdeljevanje gospodinjskega posodja, odej in zdravil naj bi preprečilo izbruh bolezni zaradi onesnažene pitne vode.

Japonsko otočje pa je včeraj zjutraj stresel potres z močjo 6,5 po Richterjevi lestvici. Malo pred potresnim sunkom na Japonskem so tresenje tal z močjo 7,6 zaznali tudi v morju okoli indijske otoške skupine Andamani. Za široko območje Indijskega oceana je dolgo časa veljalo opozorilo za morebitni cunami, ki pa so ga medtem že preklicali.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh