Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež potuje v Genovo

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 16. 05. 2017 / 07:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež potuje v Genovo

Svetega očeta v italijanskem pristaniškem mestu pričakujejo v soboto, 27. maja.

V soboto, 27. maja, bo papež Frančišek obiskal italijansko nadškofijo Genova. Na letališču v tem italijanskem pristaniškem mestu ga pričakujejo ob 8. uri in 15 minut, takoj po prihodu pa se bo sveti oče srečal s predstavniki dela v poslopju obrata Ilva in odgovoril na štiri vprašanja, ki mu jih bodo zastavili udeleženci srečanja.

Ob 10. uri in 30 minut sledi srečanje s škofi, duhovniki, redovniki, redovnicami, bogoslovci in škofijskimi sodelavci laiki iz pokrajine Ligurija v katedrali sv. Lovrenca, kjer bo papež znova odgovoril na štiri vprašanja zbranih vernikov.

Malce po poldnevu je na programu srečanje z mladimi v svetišču Naše Gospe straže (Nostra Signora della Guardia); tudi tu bo Frančišek odgovarjal na vprašanja, ki jih zastavlja italijanska mladina. Preko televizijske povezave bo nekaj besed namenil zapornikom v tamkajšnjih kazenskih ustanovah.

Ob 13. uri in 15 minut papeža na skupnem kosilu v eni izmed dvoran v svetišču Naše Gospe straže (Sala del Caminetto) pričakujejo ubogi, begunci, brezdomci in zaporniki. Po kosilu in krajšem počitku bo sveti oče obiskal pediatrično bolnišnico »Giannina Gaslini«.

Ob 17. uri je na programu slovesna sveta maša s papeževim nagovorom na Trgu Kennedy, ob 18. uri in 45 minut pa je že predviden odhod z letališča v Genovi. Sveti oče bo blagoslovil še kip Marije iz Loreta, ob 19. uri in 30 minut pa ga že pričakujejo na rimskem letališču Ciampino.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV / ANSA

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh