Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež podaril respirator brazilski bolnišnici

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 16. 07. 2020 / 06:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2020 / 19:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež podaril respirator brazilski bolnišnici

Papež podaril respirator brazilski bolnišnici

Pomoč je namenjena predvsem s koronavirusom okuženim avtohtonim prebivalcem.

Foto: Vatican News


Sveti oče Frančišek je minulo nedeljo poljski bolnišnici Maraba v brazilski zvezni državi Para podaril respirator in merilnik temperature, namenjena predvsem z novim koronavirusom okuženim avtohtonim prebivalcem, ki so najbolj pomoči potrebni.

Škof Vital Corbellini, ki je papeževo potezo označil za »čudovito dobrodelno dejanje«, je na ponedeljkovi krajši slovesnosti enega od štirih respiratorjev, ki jih je Vatikan namenil Braziliji, skupaj z merilnikom temperature izročil bolnišničnemu oddelku, na katerem je deset postelj, namenjenih obolelim avtohtonim prebivalcem. Ta čas sta zasedeni dve.

Po besedah škofa Corbellinija papeža še posebej »skrbijo avtohtoni prebivalci, ki so jim pogosto kršene osnovne človekove pravice, prezrti so od vlade, njihovi polja, gozdovi in reke pa so jim odvzeti. Zato je nanje treba gledati z naklonjenostjo in jim pomagati do boljšega življenja. Zdaj imamo na voljo napravo, ki bo pomagala rešiti kar največ življenj, zato jo izročamo tej zelo pomembni bolnišnici.«


Bolniška ladja Papež Frančišek. Foto: Vatican News


Bolniška ladja

Sicer je na intenzivnih oddelkih bolnišnic v zvezni državi Para zasedenih 91 % vseh bolniških postelj, število okuženih na državni ravni pa še naprej konstantno narašča. V boju zoper pandemijo v Braziliji pomaga tudi bolniška ladja »Papež Frančišek«, ki že več kot leto dni med plovbo po Amazonki zagotavlja zdravstveno in medicinsko pomoč tamkajšnjim prebivalcem.

Na njenem krovu je 23-člansko medicinsko osebje, ki ima na voljo operacijsko dvorano, laboratorij, lekarno, cepilnico, specialistične ambulante – denimo zobno in okulistično – ter opremo za rentgen, EKG in mamografijo. Bolniško ladjo si je zamislil škof v Obidosu Bernardo Bahlmann, na pomoč pa so mu priskočili redovniki, ki upravljajo eno od bolnišnic v Riu de Janeiru.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh