Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež po vrnitvi iz bolnišnice napisal še eno zahvalno pismo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 07. 2021 / 19:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2021 / 19:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež po vrnitvi iz bolnišnice napisal še eno zahvalno pismo
Papež v pismu izraža svojo hvaležnost za bližino, ki jo je doživel med zdravljenjem v bolnišnici FOTO: Vatican Media

Papež po vrnitvi iz bolnišnice napisal še eno zahvalno pismo

Papež Frančišek je po zdravljenju na kliniki Gemelli napisal še eno zahvalno pismo, tokrat rektorju Francu Anelliju, s katerim je ogrel srca vseh, ki pripadajo veliki družini Katoliške univerze.

»Moja hospitalizacija se je zgodila ravno v letu, v katerem je Katoliška univerza dopolnila sto let življenja,« je po navedbah Radia Vatikan v zahvalnem pismu zapisal sveti oče.

Papež izraža svojo hvaležnost za bližino, ki jo je doživel med zdravljenjem v bolnišnici, »zaradi pristne in skrbne srčnosti, ki sem ju videl na vsakem obrazu, za profesionalnost tistih, ki so skrbeli zame«. Po Frančiškovih besedah je skrb izraz srca, Katoliška univerza Svetega srca pa nosi v srcu poklicanost, da poskrbi za človeka. Papež je spomnil na sto let delovanja omenjene univerze in izpostavil, da se ga je močno dotaknil stavek, s katerim so zaznamovali visoki jubilej: »Stoletje prihodnosti«.

Na kliniki Gemelli ni časa za nostalgijo in objokovanje preteklosti.

Sveti oče je prepričan, da kulturno in celostno pospeševanje človeške osebe odpira vrata v prihodnost. Po njegovih besedah na kliniki Gemelli »ni časa za nostalgijo in objokovanje preteklosti, saj meso trpečega Kristusa v bolnikih vsakršne starosti ali stanja zahteva navzoč in pozoren pogled, ki je sposoben vlivati upanje v napornih trenutkih in gledati naprej«.

Papež je hvaležen, da je videl ta pogled na številnih obrazih, ga ohranil v srcu in ga predstavil Gospodu: »Medtem ko znova izražam hvaležnost, pošiljam Vam, vam dragim osebam in vsem, ki oblikujejo družino Katoliške univerze Svetega srca, blagoslov in prosim, da imate vedno en prostor zame v vaših molitvah,« je pismo rektorju Francu Anelliju sklenil sveti oče.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh