Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež odločno proti »koruptivni miselnosti« v Italiji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 05. 2015 / 10:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež odločno proti »koruptivni miselnosti« v Italiji

Frančišek je odprl generalno zasedanje Italijanske škofovske konference.

Z ostrimi besedami je papež Frančišek obsodil korupcijo v Italiji in njene učinke na družbeni položaj tamkajšnjega prebivalstva. Cerkev bi se morala »odkrito boriti proti razširjeni miselnosti javne in zasebbe korupcije«, je papež spodbudil v včerajšnjem nagovoru ob odprtju generalnega zasedanja Italijanske škofovske konference v Vatikanu.

Duhu korupcije v deželi je uspelo, da je »družine, upokojence, poštene delavce in krščanske skupnosti brez sramu pognal v revščino, ter zavrgel mlade, ki so posledično oropani slehernega upanja v prihodnost, ter šibke in potrebne odrinil na skrajni rob družbe«. Škofje bi morali vernike zagovarjati proti »ideološki kolonizaciji« družbe. Položaj vse bolj kliče po »rahločutnosti Cerkve«, je pozval papež Frančišek.

Frančišek je škofe tudi spodbudil, naj laikom zaupajo več odgovornosti. »Nepogrešljivo vlogo laikov« velja okrepiti in jim zaupati večje pristojnosti, »ki so jih pripravljeni prevzeti«. Ni dobro, če si škofje prizadevajo za popolno odgovornost na političnem, družbenem, gospodarskem in pravnem področju. Laiki s »pristno krščansko izobrazbo« ne potrebujejo »škofa pilota«, je prepričan Frančišek. »Vsi pa potrebujejo škofa pastirja.«

Vir: Kathpress
Foto: VR / ANSA

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh