Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež obiskal Verono

Objava: 20. 10. 2006 / 12:25
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež obiskal Verono

Papež Benedikt XVI. je včeraj, obiskal Verono. Delegatom četrtega narodnega kongresa katoliške Cerkve v Italiji je najprej govoril na zasedanju, nato pa v pridigi pri maši na veronskem stadionu.

V govorih jih je povabil k zavzetemu delovanju na vseh družbenopolitičnih ravneh, kjer lahko koristijo in storijo veliko dobrega v duhu spoštovanja zakonov ter poglavitne božje zapovedi: Ljubi svojega bližnjega. Pozval jih je k pomoči ljudem v stiski, tako doma kot po svetu. Zanje so, da ne bi »kongresniki« ostali le pri besedah, dan pred papeževim obiskom v mestu ob Adiži odprli dom za brezdomce.

Zbrane je papež opozoril, naj skrbijo za uveljavitev in spoštovanje cerkvene in božje postave glede zakona in družine. Naj zagovarjajo, najprej pa sami živijo, v urejenih družinskih razmerah, potrjenih z zakramentom svetega zakona, varujejo življenje od rojstva do naravne smrti, izogibajo naj se drugim oblikam skupnega življenja, ki niso ne po božjih zapovedih, ne po naravnem zakonu, položenemu človeku v dušo in vest. Zbrane je povabil, naj bodo Kristusove priče tudi v sodobnem svetu in razmerah.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh