Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež obiskal rimsko županjo

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 26. 03. 2019 / 11:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2019 / 12:59
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež obiskal rimsko županjo

Sveti oče v nagovoru prebivalcem Rima: Skrbite drug za drugega!

Papež Frančišek je danes dopoldne v mestni hiši na Kapitolskem griču obiskal rimsko županjo Virginio Raggi. Po zasebnem pogovoru z županjo se je sestal še z občinskimi funkcionarji in jih v dvorani Julija Cezarja tudi nagovoril.

Sveti oče je spomnil na bogato zgodovino mesta Rima, ki je domovina izvirnega pojmovanja prava, oblikovanega na praktični modrosti njegovega prebivalstva. Mesto je prepoznalo tudi vrednost in lepoto filozofije ter umetnosti in kulture na splošno. Rim je mesto mučeništva svetih apostolov Petra in Pavla, katerih kri, združena s krvjo mnogih drugih pričevalcev, se je spremenila v seme novih generacij kristjanov.

V svoji skoraj 2800-letni zgodovini je Rim znal brez razlik sprejeti in vključiti različne prebivalce, ki so prihajali z vseh koncev sveta.

Dialog in sodelovanje

Rim je postal cilj in simbol za vse, ki so ga prepoznali kot prestolnico Italije in središče katolištva, zato na nek način obvezuje svetno in duhovno oblast k nenehnemu dialogu in trdnemu sodelovanju v vzajemnem spoštovanju, zahteva pa tudi ustvarjalnost za vsakodnevno tkanje dobrih odnosov.

Rimljani, skrbite drug za drugega

Papež je iz lože Senatorske palače nagovoril tudi zbrane prebivalce Rima. Povabil jih je, naj skrbijo drug za drugega ter se medsebojno spoštujejo. Dejal je, da v papeževem srcu najdejo prostor tudi tisti, ki ne delijo naše vere, vsi so namreč naši bratje. Naloga meščana je, je pojasnil sveti oče, da je »obrtnik« bratstva in solidarnosti.

Frančišek pozdravil tudi zaposlene na Kapitolskem griču in njihove družine

Pred odhodom s Kapitolskega griča je papež Frančišek pozdravil še tamkajšnje zaposlene z družinskimi člani. Zaposlenim se je zahvalil za njihovo delo, »ki ni te vrste, da bi se o njem poročalo«, omogoča pa redno delovanje občine v dobro meščanov in mnogih obiskovalcev, ki vsak dan prihajajo v Rim, ter prispeva k napredku mesta.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh