Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež ni voščil novemu argentinskemu predsedniku

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 02. 12. 2015 / 08:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež ni voščil novemu argentinskemu predsedniku

Vatikan razjasnil ugibanja medijev.

Argentinski mediji so dokonočno razjasnili ugibanja o tem, zakaj novoizvoljeni predsednik države Mauricio Macri, naslednik predsednice Cristine Kirchner, ob nastopu položaja ni bil deležen uradnega voščila papeža Frančiška. To po protokolu nikakor ni predvideno, je poročal časnik La Nacion in ob tem navedel pojasnilo enega izmed naožjih sodelavcev svetega očeta, papeškega ceremonjerja in sodelavca vatikanskega državnega tajništva, prelata Guillerma Karcherja. Prelat Karcher je Argentinec iz Buenos Airesa in svojega rojaka Frančiška pozna že več desetletij.

Argentinski predsednik države ob izvolitvi še nikoli ni prejel telegrama ali klica voditelja katoliške Cerkve in to tradicijo spoštuje tudi papež Frančišek, je časnik navedel Karcherjeve besede.

Karcher je pred kratkim v pogovoru za medije tudi pojasnil, da Frančišek svoje argentinske domovine »zagotovo ne bo obiskal prihodnje leto, ampak najprej leta 2017«. Papež je zaradi obsežnega programa v svetem letu usmiljenja izjemno obremenjen in bo v letu 2016 lahko opravil le eno potovanje v Latinsko Ameriko – po navedbah Mehiške škofovske konference svetega očeta pričakujejo med 12. in 19. februarjem.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh